+ 90 543 872 60 74

info@swissmeddental.com

Küçükbakkalköy Mahallesi, Fırın Cd. No:29, 34750

Ataşehir/İstanbul

Pazartesi- Cuma 09:00 - 18:00

Cumartesi 09:00 - 16:30

+ 90 543 872 60 74

info@swissmeddental.com

Küçükbakkalköy Mahallesi, Fırın Cd. No:29, 34750

Ataşehir/İstanbul

Pazartesi- Cuma 09:00 - 18:00

Cumartesi 09:00 - 16:30

Özellikle ön dişlerinizi kaybettiğinizde bu durum gülümsemenizin çekiciliğini etkilediği kadar yemek yeme ve çiğneme yeteneğinizi de etkiler. Gülümserken ya da konuşurken sürekli elinizle ağzınızı kapatmak öz güven sorunlarına yol açabilir. Eksik dişler tüm bunların dışında daha birçok sorunu yaşamanıza sebep olabilir.

Eksik dişiniz tamamlanmazsa ne olur?

Çoğu insan genellikle eksik bir dişin estetik etkisi ile ilgilenir. Fakat eksik dişler birçok ağız sağlığı sorununa neden olabilir. Eğer aynı taraftaki dişleriniz eksikse yemekleri diğer tarafla çiğnemeye çalışırsınız. Hep aynı tarafta yemekleri çiğnemeye çalışmak o bölgede olan dişlerin köklerini rahatsız ederek yapılarını ve bütünlüklerini zayıflatabilir

Ayrıca eksik dişler tamamlanmazsa o bölgede dişleri tutan incelmeye ve erimeye başlar. Diş köklerinin varlığı diş etlerini ve çene kemiklerini uyarır ve kemik ve doku sağlığını destekler. Eksik bir diş yerine konmadığında, çene kemiği, uyarılma azlığı nedeniyle yoğunluğunu kaybeder.

Eksik dişiniz varsa çiğneme sırasında ağrı ve zorluk yaşayabilirsiniz. Yemeğinizi çiğnemek daha fazla zaman alabilir ve baskıdan dolayı acı hissedebilirsiniz.

Diş kaybetmenin yaygın nedenleri nelerdir?

Diş kaybı çeşitli nedenlerle meydana gelir. Aşağıda diş kaybının en yaygın nedenlerinden bazılarından bahsedeceğim.

Diş eti Hastalığı: Periodontal hastalık olarak da bilinen dişeti hastalığı, yetişkinlerde diş kayıplarının en sık nedenidir. Hastalık diş etlerinden dişin altındaki kemiğe yayılarak dişlerinizin gevşemesine ve düşmesine neden olur.

Diş Çürüğü: Tedavi edilmeyen çürükler dişi, doğal dişinizi kurtarmanın imkansız hale geldiği noktaya kadar ciddi şekilde etkileyebilir ve diş kaybına neden olabilir.

Kazalar ve Yaralanmalar: Agresif temas sporları gibi aktiviteler sırasında düşme ve diş travması gibi kazalar nedeniyle dişinizi kaybedebilirsiniz.

Genetik: Eğer ailenizde dişlerde çürüğe yatkınlık veya diş kemiği iltihabı geçirmiş kimseler varsa ayrıca şeker hastalığı olan aile bireyleriniz varsa sizin de dişlerinizde çürüme, diş kemiklerinde periodontal hastalık geçirme riskinizi yükseltebilir.

Eksik dişleriniz varsa tedavinizi geciktirmeyin

Dişleriniz bir bütün olarak çalışır ve biri giderse bundan diğer dişleriniz ve tüm ağız sağlığınız olumsuz etkilenecektir. Diş köprüleri, protezler ve implantlar da dahil olmak üzere çeşitli değiştirme çözümleriyle gülüşünüzü eski haline getirebilirsiniz. Eksiksiz, güzel bir gülümseme için vakit kaybetmeden diş hekiminizden randevu almayı ertelemeyin.